expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

MASALAH RESDUNG OLEH FIRMAX-3

PENYAKIT RESDUNG

MASALAH RESDUNG? 
👉Selalu bersin diwaktu pagi
👉Hidung selalu tersumbat
👉Rasa gatal disekeliling muka dan hidung
👉Rasa kahak yang banyak dikerongkong 


MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT 
Lebih kurang macam itulah kata-kata yang selalu kita dengar. RESDUNG !!! (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif. Apa dia punca resdung ni? Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan. Kalau udara tu tak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul kat dalam tu. 

Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya.
Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau diwarisi oleh keturunannya.

NOTA DARI FIRMAX-3:

👉Membantu melancarkan peredaran darah diwajah, membantu mengurangkan alahan. Bahan aktifnya bertindak sebagai pencegah jangkitan dan anti fungus

👉Sapu sedikit firmax3 dititik akupuncture disebelah hidung, buat sedikit urutan dgn kaedah memusing. Dalam beberapa minit akan rasa perubahan, ruang hidung akan merasa lega dan penafasan menjadi lebih baik. Merasakan seperti udara yang masuk dengan sepenuhnya .Dalam beberapa hari bersin, rasa gatal, kahak dan hidung tersunbat akan hilang

👉FIRMAX3 Dengan formulasi sempurna diakui sebagai pemulih hormon semulajadi yang terbaik, bintang baru dunia perubatan yang lebih afectif dan berkesan, juga sebagai pencegah jangkitan, menukar phythormone, mengimbangi metabolisme, antioksida dan merehatkan otot.

Hubungi Stokist Centre Region Sekarang..!
Call/SMS/Whatssap: 
+60145538989 (Sheem)
Email: 1mytv4u@gmail.com
http://1firmax3.blogspot.com/


MASALAH TIROID

Wanita dan masalah tiroid
TIROID adalah satu kelenjar yang terletak di bahagian hadapan leher dan menjaga beberapa fungsi utama badan. Penyakit tiroid boleh mempengaruhi hampir kesemua bahagian-bahagian badan dan juga merbahaya untuk kesihatan.
Penyakit tiroid lebih kerap berlaku di kalangan wanita berbanding lelaki. Penyakit ini juga boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan. Rawatan untuk penyakit ini bagaimanapun selamat serta mudah.

Kelenjar tiroid 
Secara anatomi, kelenjar tiroid terbahagi dua, seperti rama-rama. Dua hormon dikeluarkan kelenjar ini iaitu hormon tiroksin (T4) dan juga triiodotiroksin (T3). Hormon-hormon ini mengawal kadar perjalanan kebanyakan fungsi-fungsi badan yang dipanggil metabolisma. Meningkatnya hormon-hormon ini bermakna metabolisma badan meningkat dan begitulah sebaliknya akan berlaku jika hormon terbabit dikurangkan. Dengan metabolisma yang tinggi, anda mungkin berasa panas dan begitulah sebaliknya. Jadi kelenjar tiroid membantu fungsi badan anda berjalan pada kadar yang selamat dan berkesan. Kawalan kelenjar ini dilakukan oleh kelenjar pituitari pada otak, melalui hormon perangsang tiroid. Apabila hormon tiroid banyak, penyakit hipertiroidisma berlaku dan sekiranya hormonnya sedikit, penyakit hipotiroidisma pula berlaku.

Diagnosis penyakit tiroid 
Terdapat ujian, pemeriksaan dan juga rungutan tertentu yang boleh digunakan untuk diagnosis penyakit tiroid. Anda juga mungkin akan menghidap penyakit-penyakit lain susulan daripada perjalanan fungsi kelenjar tiroid yang tidak teratur. Leher perlu diperhatikan kerana kelenjar tiroid akan bergerak dengan tindakan menelan. Jika dipegang, boleh dirasai bentuk kelenjar dan juga pergerakannya dengan menelan. Kulit dan mata juga boleh diperiksa di samping suhu badan serta berat badan boleh diamati untuk memastikan masalah kelenjar tiroid.

Penyakit hipotiroidisma 
Penyakit ini berlaku apabila kelenjar tiroid anda tidak berfungsi secara optimum sehinggakan hormon-hormon tidak dikeluarkan secukupnya. Ubat yang dimakan untuk merawat fungsi tiroid yang berlebihan juga boleh menyebabkan penyakit hipotiroidisma. Lazimnya, penyakit hipotiroidisma ini disebabkan oleh keradangan pada kelenjar tersebut, dipanggil tiroiditis. Penyakit ini juga dikenali sebagai penyakit Hashimoto. Penyakit autoimun ini merangsang pertahanan badan supaya mengeluarkan antibodi terhadap kelenjar tiroid. Akibatnya, otak mengeluarkan isyarat melalui hormon perangsang tiroid supaya kelenjar tiroid berkerja dengan lebih kuat. Akibatnya, kelenjar tersebut membesar dan dipanggil sebagai goiter. Lama kelamaan, kelenjar tiroid tidak lagi dapat mengeluarkan hormon yang diperlukan oleh badan.

Cara Pemakanan 
Cara pemakanan yang tidak betul juga boleh menyebabkan hipotiroidisma (rujuk pada intisari makanan yang mempunyai kandungan iodin). Simptom hipotiroid dengan perlahan-lahan akan dirungutkan dan sebab itu juga anda mungkin tidak mempunyai rungutan berbulan-bulan dan juga mungkin bertahun-tahun lamanya walaupun menghidap penyakit hipotiroidisma. Ujian paras darah hormon tiroid akan dilakukan untuk mengesahkan yang anda sememangnya menghidapi hipotiroidisma. Sekiranya paras hormon adalah normal, mungkin anda mempunyai penyakit-penyakit lain dan ujian lanjutan mungkin diperlukan. Hormon tiroid akan diberikan kepada anda supaya paras hormon tiroid badan kembali normal dan terdapat kemungkinan anda terpaksa mengambil hormon ini selama-lamanya. Hypothyroidism dan Hipertiroidisime adalah dua keadan utama yang mempengaruhi kelenjar tiroid dan adalah ganguan mana kelenjar tiroid tidak dapat menghasilkan jumlah hormon tiroid yang mencukupi.apabila kelenjar tiroid tidak aktif menyebabkan kadar metabolisme juga menurun, ini menyebabkan tenaga menurun, peningkatan berat badan, obesity, osteoporosis dan penyakit jantung.

NOTA DARI FIRMAX3 
Setiap penyakit atau masalah kesihatan yang dialami oleh seseorang dalam tempoh yang lama menyebabkan sel tidak mampu melalui proces penyembuhan semulajadi dengan segera kerana metabolisme yang kurang aktif .

FIRMAX3 mampu mencegah masalah tiroid kerana ia membantu meningkatkan kadar metabolisme .ini membolehkan peningkatan pengeluaran hormon tiroid dan mengaktifkan metabolisme dgn kaedah terapi sapuan dibawah leher.


MESSAGE FROM FIRMAX-3:
Any disease or health problems suffered for a long period of time lead to failure of human cells to go through an immediate natural healing process as the metabolism is less active. Now, Firmax-3 might be the one to carry out the function.

....so, why hesitate? Get it now before it's too late!
Whatssap/Email/Skype:
Whatssap/Email/Skype:
Whatsapp:+60173606205 (Saif) 24 Hours
Whatsapp:+601161956540 (Iqa) 24 Hours
Whatsapp:+60126241450 (Bariah)
Whatsapp:+393664813881 (Marie) (ITALY)
Email: 1mytv4u@gmail.com
http://1firmax3.blogspot.com (Malay)
http://2firmax3.blogspot.com (English)

Nota:

  • Produk ini telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, Control of Drugs and Cosmetics Regulation 1984. Regulation 18A(2), Director of Pharmaceutical Services, Ministry of Health Malaysia, rujukan (NOT13110180K). 
  • Jenama dan produk FIRMAX3O2MAX3SOULMAX3SLIMAX3 adalah milik syarikat RF3 World Sdn Bhd. 
  • Produk ini boleh didapati melalui pesanan di atas talian atau dari pengedar RF3 World Sdn Bhd
  • RF3 World Sdn Bhd membuka peluang perniagaan kepada sesiapa yang berminat. Untuk menjadi pengedar sila hubungi kami segera mana-mana no telefon tersenarai dalam laman blog kami.